Thema's Geestelijke Verzorging Thuis

Sinds oktober 2021 wordt in de Kenniswerkplaats samengewerkt tussen onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk. Sinds die tijd zijn er allerlei inzichten opgedaan, artikelen verschenen en verschillende materialen ontwikkeld. Ook zijn nog niet beantwoordde kennisvragen in kaart gebracht - die wel van belang zijn voor de verdere professionalisering van GV Thuis.

Op deze pagina vind je een aantal thema's, met een korte beschrijving en links naar meer informatie. Mis je informatie of heb je een vraag? Laat het ons weten! Op iedere thema-pagina vind je een contactformulier, of mail naar info@kenniswerkplaatszingeving.nl

 GV Thuis in de maatschappij 

Welke plek heeft GV Thuis in de samenleving? Welke kennis hebben we over specifieke doelgroepen binnen de thuissituatie? En over de rol van levensbeschouwing? 
Lees meer

 Werkwijzen van GV Thuis 

Wat doet een geestelijk verzorger?
Lees meer

 Samenwerken in de praktijk van GV Thuis 

Dit thema gaat over de samenwerking van geestelijk verzorgers werkzaam in de thuissituatie met andere professionals en vrijwilligers .
Lees meer

 Zingeving in de praktijk van eerstelijns zorg en welzijnsprofessionals 

Dit thema gaat over de de zorg voor zingeving die zorg- en welzijnprofessionals in de thuissituatie kunnen bieden (Zorg voor Zingeving Thuis).
Lees meer

 Onderwijs en scholing 

Dit thema behelst alles wat met onderwijs te maken heeft: zowel het onderwijs dat de geestelijk verzorger ontvangt, als het onderwijs dat de geestelijk verzorger zelf geeft.
Lees meer

 Onderzoek naar GV thuis  

Wat weten we over behoeften van cliënten en de effecten van GV Thuis? 
Lees meer

 Structuur en organisatie GV Thuis  

Hoe ziet de huidige organisatorische en financiële structuur van GV Thuis er uit en wat betekent dat voor het werk van een geestelijk verzorger? 
Lees meer

Afbeeldingen afkomstig van Unsplash en DALL-E

Contactgegevens

Wil je meer weten of heb je een opmerking?
Neem contact met ons op via:

info@kenniswerkplaatszingeving.nl

 

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: