Kenniswerkplaats Zingeving en Geestelijke Verzorging thuis

De ontwikkelingen rondom zingeving en geestelijke verzorging in de thuissituatie gaan snel. Het doel van de Kenniswerkplaats is het ontwikkelen en samenbrengen van kennis over praktijken van Geestelijke Verzorging Thuis en Zorg voor Zingeving Thuis. Vijftien organisaties werken samen om dit te bereiken. Aanstaande 1 oktober komen daar zeven organisaties bij. Wat we precies doen, lees je op deze website.

De Kenniswerkplaats is een project gefinancierd door ZonMw vanuit het programma Zingeving en Geestelijke Verzorging. Het project is gestart op 1 oktober 2021. Onderdeel van het project is het zoeken naar een duurzame vindplaats voor alle inzichten, zodat deze ook na afloop van het project beschikbaar blijven. Tot die tijd blijf je via deze website en de nieuwsbrief op de hoogte!

Kenniswerkplaats in het kort

Opbouwen van een kennisinfrastructuur om samenwerking, kennisontwikkeling en kennisuitwisseling te bevorderen. Op basis van dialoog tussen onderwijs, onderzoek en praktijken van GV Thuis, waarin wordt samengewerkt met andere beroepsgroepen.
Kennisontwikkeling op specifieke thematieken en voor specifieke doelgroepen via leernetwerken. Overkoepelend wisselen zij uit in de leergemeenschap.
Onderzoek naar de behoeften, doelen, werkwijzen en uitkomsten van GV Thuis.

Meer over de Kenniswerkplaats

 

Doelstelling Kenniswerkplaats Zingeving

Kennisdeling binnen netwerk

Kennisdeling

Leernetwerken voor verbinding

Leernetwerken

Onderzoek van praktijk GV

Onderzoek

Actueel

Gezocht: cliŽnten van geestelijk verzorgers

De werkgroep 'onderzoek naar GV Thuis' is op zoek naar mensen die willen vertellen over hoe zij de begeleiding van de geestelijke verzorger thuis hebben beleefd. Het is belangrijk dat het contact met de geestelijk verzorger is afgerond. De werkgroep doet onderzoek naar de doelen, behoeften, werkwijzen en uitkomsten van geestelijke verzorging in de thuissituatie.

Lees meer  >
Uitbreiding Kenniswerkplaats: Zorg voor Zingeving

Nieuwe projecten, meer leernetwerken en overkoepelend onderzoek: de Kenniswerkplaats breidt uit!  

Per 1 oktober verbreedt de Kenniswerkplaats samen met huidige en nieuwe partners naar zorg voor zingeving in eerstelijns zorg en sociaal domein. Vanaf 1 oktober 2022 starten zes nieuwe leernetwerken, rond thema’s zoals de zorg voor mensen met dementie en hun mantelzorgers en de zorg voor zingeving voor mensen met een migratieachtergrond. De zeven nieuwe projecten zijn gericht op (door-)ontwikkeling van expertise op het gebied van zingeving in zorg en welzijn, van onder andere huisarts, verpleegkundige en sociaal werker.

Lees meer  >
Oproep: voorlopers ambassadeurs Zorg voor Zingeving in de thuissituatie

Vind jij als professional in de eerste lijn / thuissituatie ook dat het vanzelfsprekend moet zijn dat er in het uitvoeren van jouw vak aandacht is voor levensvragen? Maar dat het soms lijkt alsof je de enige bent die dat vindt? Of wil je datgene wat in je eigen team of netwerk goed gaat, verder verspreiden in je eigen organisatie of de regio? Word lid van de voorlopersgroep van ambassadeurs Zorg voor Zingeving en bouw mee aan het ambassadeursprogramma Zorg voor Zingeving. 

Lees meer  >

Deze organisaties vormen de Kenniswerkplaats:

 

Contactgegevens

Wil je meer weten of heb je een opmerking?
Neem contact met ons op via:

info@kenniswerkplaatszingeving.nl

 

 

Dit project wordt mogelijk gemaakt door: